Geen categorie

Dit zijn de voordelen van kantoorplanten

Na al dat thuiswerken kan het even wennen zijn om weer op kantoor te zitten. Je hebt vast al vanalles uit de kast gehaald om er de sfeer en productiviteit weer in te krijgen: nieuwe koffie, achtergrondmuziek of gekke apps … met wisselend succes. Dan kan kantoorplanten kopen misschien wel dé oplossing zijn. Het lijkt iets kleins, maar die groene collega’s hebben tal voordelen.

Betere lucht

Met planten breng je de lucht in je kantoor meteen naar een gezonder niveau. De binnenlucht is er namelijk gevuld met uitlaatstoffen van computers en machines. Planten helpen die lucht te zuiveren en te voorzien van meer zuurstof.

De lucht op kantoor is vaak te droog door airco en verwarming. Gevolg: we krijgen last aan onze ogen, een schorre stem … Planten helpen de luchtvochtigheid op peil te houden door hun natuurlijk proces van verdamping en transpiratie.

Groepsgevoel

Kantoorplanten kopen betekent ook kantoorplanten verzorgen. Daarvoor zullen collega’s met elkaar moeten afspreken, samenwerken of een beurtrol opstellen. Misschien delen ze stilaan wel plantentips. Goed voor het groepsgevoel dus. Wil je er nog meer teamwork van maken? Laat collega’s samen een moestuintje onderhouden op het dak, het balkon of de vensterbank.

Minder stress en hogere productiviteit

Planten zorgen voor een meer ontspannen sfeer op kantoor. Daardoor daalt het stressniveau en neemt de productiviteit toe. Doordat ze CO2 uit de lucht filteren wordt het makkelijker om je te concentreren.

Minder vervelende geluiden

Kantoorplanten kopen helpt niet alleen om sneller en geconcentreerder te werken, ze reduceren ook vervelende geluiden. Planten absorberen namelijk achtergrondgeluiden. Het beste doen ze dat als ze in een hoek of tegen een muur staan, in plaats van in een ruimte.

De voordelen van kantoorplanten zijn dus allemaal factoren die ervoor zorgen dat werknemers zich beter voelen op het werk. Dat verhoogt de productiviteit en doet het ziekteverzuim dalen. Kantoorplanten kopen kan dan wel een flinke investering zijn, ze loont zeker en vast de moeite.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *