autofinanciering
Financieel

Ga voor de laagste rente bij jouw autofinanciering!

Wanneer je van plan bent een nieuwe auto te kopen, dan komt het vraagstuk rond de autofinanciering snel genoeg om de hoek kijken. Want tja, je zit hiermee al snel met een uitgave van (fors) meer dan tienduizend euro. De kans is dus groot dat je dit geld voor je nieuwe auto niet in één keer kunt ophoesten. Toch is voor de meeste mensen een nieuwe auto niet onbereikbaar. Dit komt doordat je op diverse soorten een financiering kunt regelen. Zo kun je gaan voor private lease of via een lening bij de dealer. Ook een persoonlijke lening bij een bank is natuurlijk mogelijk. Houd je dan wel eerst een tijdje de leenrentes in de gaten? Zo weet je waarschijnlijk wat de best haalbare rente is en bespaar je jezelf in de loop van de tijd vele euro’s.

autofinanciering

Hoe zit het met het maximale leenbedrag?

Als je een bedrag wenst te lenen voor de aanschaf van een nieuwe auto, dan wil je natuurlijk weten hoeveel je maximaal kunt lenen. Dit is echter niet op voorhand te zeggen. Hiervoor zul je moeten aankloppen bij een bank. Deze zal dan van je willen weten waaruit je doorlopende inkomsten bestaan. Ook de vaste lasten die je hebt (zoals je huur of hypotheek, maar ook je eventuele verzekeringen en schulden) zullen in ogenschouw worden genomen. Aan de hand daarvan zal een bank met een oordeel komen; een oordeel dat zich vertaalt naar een maximaal leenbedrag voor je auto. Daarna kun je een auto zoeken die daarbij past.

autofinanciering
transportation and ownership concept – customer and salesman with car key outside. Woman at a car dealership buying an auto, the sales rep giving her the key, macro shot with focus on hands and key