Nitril handschoenen
Zakelijk

Nitril handschoenen: ideaal om veilig werken mogelijk te maken

Er zijn diverse werkvelden waarin er extra maatregelen moeten worden genomen om het niveau omtrent veiligheid en hygiëne zo hoog mogelijk te maken. Als je in zo’n sector actief bent is het dan ook zinvol om bijvoorbeeld nitril handschoenen te dragen. Dit zijn handschoenen die erg strak om je handen heen zitten, maar toch zeer flexibel zijn. 

Nitril handschoenen

In welke beroepen zijn dit soort handschoenen gewenst?

Nitril handschoenen worden met name in de zorgsector veelvuldig gebruikt. Dit betreft dan ook diverse gebieden in deze sector. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt in ziekenhuizen, verpleeghuizen, tandartspraktijken en huisartspraktijken. Ook in onderzoekscentrums en laboratoriums is men gewend nitril handschoenen te dragen. Dit geldt ook voor bepaalde beroepen in de auto-industrie, de drukkerij, de verfindustrie en de voedingsindustrie.

Waarom zou nitril handschoenen zo ideaal?

Vergeleken bij andere soorten handschoenen die voor veiligheid en hygiëne moeten zorgen hebben nitril handschoenen een paar duidelijke voordelen. Zo zijn deze handschoenen bijvoorbeeld helemaal vrij van poeder en latex. Bovendien staat de dunne laag met nitril coating garant voor een goed tastgevoel in je vingers. Tegelijkertijd is het bijna onmogelijk dat deze handschoenen tijdens het werk scheuren of barsten. Daarnaast bieden nitril handschoenen protectie tegen diverse chemicaliën.

Zo bepaal je welke maat je nodig hebt

Om te weten welke maat nitril handschoenen je nodig hebt zul je eerst met een meetlint de maat van de binnenkant van je hand moeten opmeten. Ga hierbij uit van de breedte. Op basis daarvan kun je bepalen welke maat handschoenen van nitril het best bij je past. Onderzoek van tevoren even bij de aanbieder van je handschoenen welke maat dan daadwerkelijk in aanmerking komt. Bij twijfel is het meestal verstandiger om te kiezen voor de grotere van de twee maten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *