Onderhoud vastgoed
Zakelijk

Onderhoud van vastgoed in de huursector: de eisen

Wanneer je een huurwoning hebt dan heb je rechten. Niet iedereen weet dat maar het is echt zo. Nog altijd laten huurders zich veel te veel maken door huisbazen omdat ze niet weten dat er wetten zijn om hen te beschermen. Onderhoud van vastgoed dat verhuurd wordt is namelijk een verantwoordelijkheid van je huisbaas. Het is dus ook niet normaal om in een pand te blijven wonen waar hier geen rekening mee wordt gehouden.

Zelf problemen oplossen

Onderhoud vastgoed

Het lastige van huurders is dat men vaak geneigd is zich aan te passen aan de regels van een huisbaas. En dit terwijl die regels misschien wel in strijd zijn met de wet. Een huisbaas kan jou bijvoorbeeld niet financieel op laten draaien voor een gemeenschappelijke ruimte. Stel er is een gat in de muur ontstaan in de gang omdat er iemand net iets te lomp was tijdens een verhuizing. Dat is heel vervelend maar niet jouw verantwoordelijkheid. Hier kun je de huisbaas voor bellen en hij of zij zal dit moeten oplossen. Doen ze dit niet, dan zijn ze in gebreke. 

Bepaalde restricties

Onderhoud vastgoed

Het is daarnaast goed om te realiseren dat een huisbaas jou geen restricties mag opleggen die in strijd zijn met de wet of niet redelijk zijn. Bijvoorbeeld het houden van huisdieren. Als jij een kat hebt en de huisbaas besluit ineens dat hij geen huisdieren in zijn pand wil terwijl jij er al woont, dan heeft hij geen poot om op te staan. Jij mag je huisdier gewoon houden.