PET omsnoeringsband
Zakelijk

Vervanger voor staalband

Waar staalband al jaren werd gebruikt voor het vastzetten van een lading op een pallet, wordt tegenwoordig steeds vaker PET omsnoeringsband toegepast. De eigenschappen van het band zijn zo positief, dat er steeds meer wordt overgegaan op dit band. Het is niet alleen eenvoudiger te verwerken, de lagere kosten tellen ook voor een groot deel mee. Het band kan een hoge trekweerstand verdragen, evenals alle weersomstandigheden omdat het band bestand is tegen UV licht. 

PET omsnoeringsband

Tegen alle schokken bestand

De eigenschappen van PET omsnoeringsband hebben ervoor gezorgd dat langzaam steeds meer bedrijven afstand nemen van staalband. Het band kan namelijk ook goed tegen schokken en stoten, de lading zal niet snel van de pallet afvallen wanneer deze goed is vastgezet. Het band is eenvoudig te spannen met een spangereedschap, door gebruik te maken van een zegel zet je op de gewenste spanning het band met een zegel vast. Op deze manier ben je er verzekerd van dat de producten of dozen goed blijven zitten tijdens opslag of transport.

PET omsnoeringsband

Zonder zegel het band spannen

Natuurlijk is het ook mogelijk om het PET omsnoeringsband te spannen zonder zegel, pacomaeurope.com heeft de gereedschappen om dit te kunnen doen. Een omsnoeringsmachine, geheel of gedeeltelijk automatisch zorgt dat het band perfect om je goederen heen zit. De tijd van beschadigde zendingen die terugkomen is met dit band voorbij, daar komt bij dat je nog efficiënter en sneller een lading verzend klaar hebt dan met staalband. Ook door een lager gewicht ben je voordeliger uit voor het vervoer.