workstation
Zakelijk

Workstation

Technologie is vandaag de dag de niet meer weg te denken. Zo gebruikt iedereen wel ergens een computer voor. Echter wanneer je geregeld een computer nodig hebt, is het van belang dat deze goed werkt. Een workstation is daarom voor velen een verademing. 

workstation

Wat is een workstation?

Een workstation is in vergelijking tot vele andere computers een echt werkpaard. Qua uiterlijk zien ze er ongeveer hetzelfde uit als een PC, echter is het op detailniveau wel degelijk anders. Een PC is namelijk ontworpen voor consumentengebruik. Hierbij wordt er niet verwacht dat er uitzonderlijke prestaties nodig zijn. Een workstation wordt daarentegen volledig ingericht naar de wensen van de gebruiker.  Workstations zijn intern geoptimaliseerd en bieden daarom de mogelijkheid om uitzonderlijke prestaties te behalen. Wel zorgen extra upgrades voor een hogere prijs. Het is dus vooral de vraag hoeveel geld je in een computer wilt stoppen.

workstation

Waar zit de extra kracht?

Zoals hierboven omschreven ziet een pc en workstation er van de buitenkant soortgelijk uit. Echter zit het verschil hem naast het optimaliseren van het systeem, in de processor. Een workstation heeft vrijwel altijd een erg sterke processor.  Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om zelf meerdere grafische kaarten in het systeem te verwerken. Doordat er bij een workstation de keuze bij de gebruiker wordt gelegd, heeft hij of zij de mogelijkheid om de computer volledig naar wensen in te vullen.